Så startade PGB

Pink Gloves Boxing grundades i juni 2006 av Garret Garrels i Montana, USA. Garret arbetade vid den här tiden som personlig tränare, samtidigt som han spelade amerikansk fotboll för Carroll College i Anaconda (Montana).

Under PT-passen med sin klient Leigh-Ann Witworth, började han använda sig av sina boxningskunskaper. Det nya upplägget skulle snart visa sig bli mer än bara ett sätt att ge omväxlande träning. Witworth, som tränade inför en triathlon-tävling, insåg möjligheten att med en rolig träningsform kunna inspirera andra kvinnor till en ändrad livsstil.

Till nästa träningspass bjöd Leigh-Ann in några av sina vänner. De upptäckte då att när fler kvinnor bidrog med sin energi, förbättrades också träningsresultaten. För varje träningspass lockades fler och fler kvinnor att uppleva gemenskapen inom PGB och det blev till slut ett alltför stort projekt för en person att klara ensam.

Garrels slog sig då ihop med sin forne lagkamrat från Carrol College, Nick Milodragovich, och tillsamman kunde de ta PGB till nästa nivå.

Samma kamratskap som jag kände inom fotbollen – vänskapen, stödet och styrkan – ville jag att andra skulle få uppleva. //Nick Milodragovich

PGB är utvecklat för kvinnor av kvinnor. Nick och jag bidrar med vår kunskap, men PGB är större än bara oss. Det är en hel gemenskap. //Garret Garrels

Med sina goda erfarenheter från collegetiden – kamratandan, motivationen och målsättningen – hjälper Garret och Nick människor att uppnå sina personliga mål.